srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Vpis v umetniško gimnazijo

Vpis v umetniško gimnazijo

Pomembni datumi:
– informativna dneva: 15. in 16. 2. 2019
Rok prijave za opravljanje preizkusa znanja in nadarjenosti: 04. marec 2019
– preizkus nadarjenosti: sobota 16. marec 2019 (za glasbenike dodatni rok 22. 3. 2019)

LIKOVNA SMER
PREIZKUS LIKOVNE NADARJENOSTI za program UMETNIŠKA GIMNAZIJA – LIKOVNA SMER
Pred vami so dnevi razmišljanja o nadaljnjem šolanju. Če ste med devetošolci, ki štejejo likovno izražanje in ustvarjanje k splošni izobrazbi in k svojim priljubljenim dejavnostim, ste gotovo pomislili tudi na vpis na likovno gimnazijo. Vabimo vas, da se udeležite preizkusa likovne nadarjenosti, ki vam to omogoči. Opravljen preizkus vas ne obvezuje k nujnemu vpisu, vam pa razširi možnosti v času končnega odločanja in osebno potrditev.
Preizkus likovne nadarjenosti za program umetniška gimnazija – likovna smer bo na Gimnaziji Velenje potekal v soboto, 17. 3. 2018, od 9. do 13. ure  v učilnici A214 v drugem nadstropju gimnazije.

Za malico bo poskrbljeno.
Učenci, s seboj prinesite: svinčnik (HB, 9B, 3B), radirko, 3 risalne liste formata A3, kolaž papir, škarje, 3 liste šeleshamerja (format A3), navaden pisarniški papir (15 kosov), lepilni trak in navadno tekoče lepilo.

Veselimo se skupne ustvarjalne sobote!

Aktiv učiteljev umetnosti

GLASBENA SMER
Preizkus glasbene nadarjenosti za program umetniška gimnazija – glasbena smer bo
v prostorih Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje (Jenkova 4) potekal v soboto, 16. 3. 2019, ob 9. uri.  Dodatni rok je sobota, 22. marec 2019.

Posebna glasbena nadarjenost se ugotavlja s preizkusom znanja in nadarjenosti:
za MODUL B – petje – instrument:
– znanje nauka o glasbi v obsegu 6 razredov glasbene šole, znanje solfeggia v obsegu 2 razredov glasbene šole ter hkrati:
– za petje še: znanje petja v obsegu najmanj 4 razredov glasbene šole, starost za ženske je praviloma do 22 let, za moške pa do 24 let; poleg tega še zdravniško potrdilo specialista foniatra (otorinolaringologa) o izpolnjevanju fizičnih zmožnosti za učenje petja;
za klavir, violino, violončelo, harmoniko in kljunasto flavto še: znanje ustreznega instrumenta v obsegu 8 razredov glasbene šole;
za violo, kitaro, flavto, klarinet, oboo, fagot, saksofon, rog, trobento, pozavno, tubo, tolkala, citre in harfo še: znanje ustreznega instrumenta v obsegu najmanj 6 razredov glasbene šole, starost ob vpisu na fagot, pozavno in tubo je lahko največ 20 let; za skupino pihal, trobil in tolkal je potrebno še zdravniško potrdilo o izpolnjevanju zdravstvenih pogojev za igranje pihal, trobil oz. tolkal;
za kontrabas še: znanje kontrabasa v obsegu najmanj 4 razredov glasbene šole, starost ob vpisu na kontrabas je lahko največ 20 let;
za orgle še: znanje orgel v obsegu najmanj 2 razredov glasbene šole;
za čembalo še: znanje klavirja v obsegu najmanj 6 razredov glasbene šole.

Dodatne informacije za vpis v srednješolski glasbeno program najdete spletni strani Glasbene šole Velenje: http://www.gsvelenje.si. Tam so objavljeni tudi natančni podatki o programih za posamezne inštrumente za preizkus glasbene nadarjenosti.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660