srssersssdgimvssmicdsd

Proslava ob kulturnem prazniku

V sredo, 7. 2. 2018,  smo dijaki  4. U  z  gosti  izvedli proslavo ob kulturnem prazniku v glasbeni šoli. Glavna tema prireditve je bila umetnost – glasbena, likovna, plesna, gledališka …

“Ljudje radi razglabljamo o umetnosti in se pretvarjamo, da jo razumemo, kot da bi jo morali razumeti. A umetnost je treba samo ljubiti. Prava umetnost izhaja iz nas samih, iz našega srca in naše volje, le to nas vodi do umetnine.”

Za recital smo izbrali  pesmi slovenskih pesnikov, ki najbolje izražajo naše mišljenje. Plesno umetnost  je s svojo baletno točko predstavila Vita Mihelič Hofinger, nastopil je še zbor ŠCV, glasbeni del razreda  pa je izvedel več glasbenih točk. Ponazorili  smo tudi gledališko umetnost, in sicer tako, da smo prikazali video z odlomki iz predstave Hlapci v izvedbi SNG, v kateri je nastopil  tudi pokojni Jernej Šugman.  S tem smo se po svoje poklonili velikemu in priljubljenemu igralcu.

Pridobili  smo tudi posnetek z dr. Janezom Bogatajem, etnologom,  ki je  posebej za nas spregovoril o tem, kaj  je kultura in zakaj sploh praznovati praznik kulture. Zaželel nam je, da bi lepo preživeli  praznik in da bi pred domačim pragom našli izjemna bogastva, mimo katerih pogosto hodimo z zaprtimi očmi, ter  da bi na  njih gradili svojo razpoznavnost.

Za pomoč pri uspešni  izvedbi proslave se zahvaljujemo predvsem naši mentorici, profesorici Jelki Kvartič, za sodelovanje pa pevskemu zboru ŠCV in dirigentki, gospe Ljiljani Đukić Šuklar, ter Kristini, Nini in Viti, dijakinjam 1., 2., in  3. letnika umetniške gimnazije.
Tamara Čujež, 4. U

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660