srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Dijaki Gimnazije Velenje že tretje leto sodelovali pri Dnevnikovem projektu Obrazi prihodnosti

Dijaki Gimnazije Velenje že tretje leto sodelovali pri Dnevnikovem projektu Obrazi prihodnosti

Odkar je časopis Dnevnik začel s projektom Obrazi prihodnosti, kjer se lahko kot novinarji, fotografi, raziskovalci družbenih problemov … izkažejo dijaki, sodeluje tudi naša gimnazija.

Včeraj, 17. 4. 2018, je na Odru pod zvezdami LGL potekala letošnja zaključna prireditev Obrazov prihodnosti. Udeležili so se je dijaki Klara Kovač, Tina Hrastenšek in Staš Zupanc z mentorico Polonco Glojek, zaradi šolskih obveznosti pa so doma ostali Amadeja Oder, Katarina Vetrih, Jaka Lesjak, Katarina Golouh ter mentorici mag. Nataša Tajnik Stupar in Sandra Dostal. Letos so se v mesecu januarju ukvarjali s temo Stiske in duševno zdravje mladih.

Dijaki iz 31 slovenskih šol so se zbrali na Odru pod zvezdami v Lutkovnem gledališču Ljubljana, kjer je bil začetek sklepne prireditve. Pozdravila in nagovorila sta nas odgovorni urednik Dnevnika Miran Lesjak ter ministrica dr. Maja Makovec Brenčič. Prireditev je povezoval igralec Jan Bučar, nastopal je glasbenik Omar Naber. Sodelujočim so podelili priznanja za sodelovanje v projektu. Na podelitvi se nam je pridružila naša mentorica, novinarka Dnevnika, Jana Petkovšek Štakul. Po kratki pogostitvi je sledil odhod v predsedniško palačo. Sprejel nas je predsednik RS Borut Pahor z Nobelovo nagrajenko za mir v letu 2003 Shirin Ebadi. Potekal je pogovor z njo, dijaki so ji lahko zastavili vprašanja. Sledil je voden ogled razstave fotografov časnika Dnevnik TO, KAR SO VIDELI v Mali galeriji Cankarjevega doma.

Naši dijaki so se odlično izkazali, nad izkušnjo s profesionalnim novinarskim delom in dogodki, povezanimi s sodelovanjem, pa so bili navdušeni. Naj bo v prihodnje še več takih obrazov prihodnosti tudi na naši šoli.

NE SPREGLEJTE: posebna izdaja Obrazov prihodnosti izide 25. 4. 2018.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660