srssersssdgimvssmicdsd
  • Gimnazija
srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov

Regijsko tekmovanje iz angleščine

V ponedeljek, 3. 2. 2020, je v Celju potekalo regijsko tekmovanje, ki smo se ga udeležili z desetimi tekmovalci. Največ znanja sta pokazala Urban Vesel (3. b), ki je dosegel najboljši rezultat v naši regiji (83 točk), in Maja Lucija Tomanič (3. U), ki je zasedla 5. mesto v regiji z 80 točkami (za primerjavo – nihče v državi ni presegel 86 točk). Oba sta se uvrstila med približno 80 tekmovalcev v državi, ki se bodo lahko konec marca pomerili na državnem tekmovanju v Ljubljani.
Trije naši tekmovalci; Žiga Gojević (3. U), Katja Jevšenak (3. a) in Nina Jakop (3. a), so prav tako pokazali zelo visoko raven znanja, saj se jim je uvrstitev na državno raven izmuznila zgolj za 3 oziroma 4 točke.
Iskreno čestitamo vsem in želimo našima tekmovalcema v Ljubljani veliko uspeha!

Preberi več

Postopek vpisa na gimnazijo

Devetošolce vabimo k vpisu na Gimnazijo Velenje, rok prijave je 2. 4. 2020. Z šolskim letom 2020/21 je v veljavi nova prijavnica za vpis v srednje šole, ki jo najdete na spletni strani  https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/
Pred prijavo  za vpis pa bosta na šoli potekala preizkusa nadarjenosti za likovno in glasbeno smer umetniške gimnazije (v soboto 14. marca 2020). Prijavnico za oba preizkusa najdete na spletni strani https://www.gov.si/zbirke/storitve/prijava-za-opravljanje-preizkusov-nadarjenosti-znanja-in-spretnosti-in-izpolnjevanje-posebnih-pogojev-za-vpis/
Rok prijave na preizkus je 4. 3. 2020.

Preberi več

Prepletali smo poti do srčnih vezi

V četrtek, 6. 2. 2020, smo prostovoljci  pod mentorstvom koordinatoric prostovoljnega dela na Šolskem centru Velenje, Maše Kolšek in dr. Karmen Mikek, v prelepem ambientu Vile Bianca prepletali poti in tkali srčne vezi.

Tokrat smo kot prostovoljci z glasbenim programom in likovnimi deli sodelovali dijaki gimnazijskega 1. U z razredničarko Jelko Oder ter dijaki 2. GH iz Šole za storitvene dejavnosti z razredničarko Marijano Novak, ki smo poskrbeli tudi za čudovito sladko kulinarično presenečenje.

Preberi več

Obisk Komunalnega podjetja Velenje, d.o.o.

Dijaki 2. in 3. letnika Gimnazije Velenje, ki sodelujejo v delovnih skupinah Erasmus+ projekta My Virtual Town, so 6. 2. 2020 obiskali Komunalno podjetje Velenje. V okviru projekta namreč dijaki obravnavajo funkcije delovanja mesta oz. lokalne skupnosti.

Preberi več

Predavanje vpisne službe Univerze v Mariboru

Za dijake četrtih letnikov v petek, 21. 2. 2020, organiziramo predavanje Vpisne službe Univerze v Mariboru o postopku vpisa na univerzo po naslednjem razporedu:
2. ura: 8.50 – 9.35 4. Š, 4.B, 4.U
3. ura: 9.40 – 10.25  4. A
Predavanje bo potekalo eno šolsko uro v Veliki predavalnici Višje strokovne šole C 110. Dijake spremljajo učitelji, ki imajo pri njih to uro pouk. Po predavanju poteka pouk po urniku.
Za vse dijake je predavanje nujno.

Preberi več

Zbiranje pokrovčkov

Vabimo vse oddelke ŠCV, da se pridružijo humanitarni akciji zbiranja pokrovčkov. Tokrat bomo pomagali 6-letnemu Luki iz Poljčan pri njegovih terapijah, ki jih potrebuje zaradi cerebralne paralize.

Pokrovčke bomo zbirali po posameznih oddelkih in jih 24. 4. 2020 stehtali (kraj tehtanja sporočimo naknadno).

Oddelek, ki bo zbral največ pokrovčkov, bo nagrajen.

Preberi več

Proslava za gimnazijce ob slovenskem kulturnem prazniku

Prešernov dan oziroma slovenski kulturni praznik smo na Gimnaziji letos počastili s proslavo v  Veliki dvorani Glasbene šole. V programu so sodelovali dijaki 2. A in 2. U,  učitelji recitatorji in MeMPZ ŠCV. Rdeča nit prireditve in njena glavna tema je bila poezija. Po nagovoru predsednice dijaške skupnosti  Jone Zamrnik so njeni sošolci odigrali kratek skeč, s katerim so preverjali trditev, da je dovolj, da postaneš pesnik, trpljenje, in da če ti ni dano trpeti po naravni poti, si moraš trpljenje organizirati sam, pa bo. Ne bo šlo. Sledil je recital sodobne slovenske poezijo v izvedbi štirih učiteljev. Med posameznimi sklopi so nastopili dijaki umetniške gimnazije, smer glasba, z instrumentalnimi skladbami. Za zaključek je tri pesmi zapel še pevski zbor.
Proslava je bila dobro sprejeta. Ponudila je marsikatero misel v tehten premislek., bila pa je tudi Prešernova in prešerna.
Program  si je zamislila in ga postavila na oder profesorica Jelka Kvartič.

Preberi več

Ddr. Igor Grdina pri maturantih

V sredo, 5. 2. 2020, je maturantom naše gimnazije predaval ddr. Igor Grdina. Predstavil je nekaj tematskih poudarkov iz svoje knjige esejev Ivan Cankar, portret genija, ki je izšla ob 100. obletnici Cankarjeve smrti.

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Gimnazija
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660